Waterkloof Circle of Life Red

Vanaf  15,95

Vineus en vicieus deze Circle of Life; een blend van mourvèdre, syrah en grenache. Elegantie en complexiteit in één! Circle of Life is het verhaal van Waterkloof: een ooit conventioneel gekweekte wijngaard met een groot potentieel, omgevormd tot een levende, ademende biologische en regeneratieve wijngaard. De druiven nemen alles over van de rijke en complexe aarde. In de geur tonen van cassis en cederhout die naadloos overgaat in een elegante smaak, omhuld door fijne tannines. Complexer als de wijn een tijdje mag beluchten en met wat rijping in de kelder. Karakter, finesse, lengte, breedte en structuur – het heeft echt alles! Erg fijn met een Lamsrack met Provençaalse kruiden.

Bezorging vanaf € 75,= gratis. Als het product op voorraad is, heeft u het binnen 2 werkdagen in huis.

Omschrijving

Waterkloof Circle of Life Red

Vineus en vicieus deze Circle of Life; een blend van mourvèdre, syrah en grenache. Elegantie en complexiteit in één! Circle of Life is het verhaal van Waterkloof: een ooit conventioneel gekweekte wijngaard met een groot potentieel, omgevormd tot een levende, ademende biologische en regeneratieve wijngaard. De druiven nemen alles over van de rijke en complexe aarde. In de geur tonen van cassis en cederhout die naadloos overgaat in een elegante smaak, omhuld door fijne tannines. Complexer als de wijn een tijdje mag beluchten en met wat rijping in de kelder. Karakter, finesse, lengte, breedte en structuur – het heeft echt alles! Erg fijn met een Lamsrack met Provençaalse kruiden.

Producent | Waterkloof
Wijnmaker | Nadia Barnard
Herkomst | Stellenbosch – Zuid-Afrika
Druivensoort | mourvedre, syrah, grenache

Wijngaard specificaties

In 1993 begon eigenaar Paul Boutinot zijn zoektocht naar een wijngaard met een duidelijk “terroir” signatuur. De Côte d’Or, Chablis, Paulliac, Barolo, kwamen door hun prijs niet in aanmerking. Hij moest dus een nieuwe klassieker vinden. Het duurde tien jaar om de zoektocht te beperken tot een klein gebied op de zuidelijke en koele hellingen van de Schapenberg, met uitzicht op False Bay in de Kaap. Waterkloof was geboren en het harde werk begon. De eerste oogst als Waterkloof was pas in 2005.

Vanaf het begin werd besloten dat de andere helft van de boerderij gereserveerd moest worden om de zeldzame en overvloedige natuurlijke vegetatie, fauna en flora (fynbos) op het terrein te behouden. Als logisch gevolg van deze inspanningen, werd in 2008 besloten om te beginnen met de ombouw van Waterkloof tot een volwaardige boerderij met geïntegreerde biologische en biologisch-dynamische landbouw. Demeter-gecertificeerd tegenwoordig alsook een van de eerste wijndomeinen in Zuid-Afrika die de WWF Biodiversity and Wine Initiative Champion-status ontving.

Waterkloof heeft een hele dierentuin die aan de wijnstokken werkt en het groene team bestaat uit paarden die worden gebruikt in plaats van tractoren om te ploegen, composteren, spuiten en oogsten. Runderen leveren mest voor biodynamische preparaten en compost. Schapen grazen in de wijngaarden, eten onkruid en verrijken de grond met stikstof en kalium uit hun mest. Kippen lopen vrij rond tussen de wijnstokken, eten snuitkevers en leggen verse eieren voor gebruik in het luxe restaurant van het, volledig regeneratieve, landgoed.

Ten slotte werd in 2009 een ultramoderne zwaartekrachtkelder, proeflokaal en restaurant gebouwd op de Schapenberg en begon Waterkloof zijn unieke wijnen over de hele wereld te exporteren. Waterkloof is heden ten dage de referentie voor Zuid-Afrikaanse wijnen met een European touch

Wijnbereiding 

Alle druiven worden met de hand geplukt, gesorteerd in de wijngaarden en met paarden naar de kelder gebracht. Om er zeker van te zijn dat alleen de beste bessen worden gebruikt, worden de druiven ook nog in de wijnmakerij met de hand gesorteerd. De gisting begint op natuurlijke wijze met gist aanwezig op de druiven om de kenmerken van de wijngaarden te versterken. De wijnen blijven ongeveer 30 dagen op de schillen liggen, zodat de tannines zachter worden en de wijn complexer. Hierna worden de druiven zacht geperst en afzonderlijk gerijpt in Frans eiken. Na 18 maanden rijping worden de wijnen samen gemengd en nog 9 maanden bewaard in houten vaten.

Proefnotities

Kleur: robijnrood
Geur: kers, rode pruim, zwarte bes, verse kruiden en zoethout
Smaak: vol, zacht, elegant, fruitig, kruidig, ceder

Drinkadvies 

Heerlijk bij lamsrack met rozemarijn of steak van de Braai, maar ook als begeleider van Boeuf Bourguignon.
Serveertemperatuur: 16-18ºC

Aanvullende informatie

Gewicht 1 kg
Druif

grenache, mourvedre, syrah

Jaar

2023

Alcoholpercentage

14 %

Gebied

Stellenbosch

Wijn-Spijs:

, , ,

Wijntype

Prijs

Land

Smaakprofiel:

Kleur