BIO Avondale Jonty’s Ducks Pekin red

Vanaf  14,95

“Jonty” is hier Jonathan Grieve. Hij is de wijnmaker op Avondale maar ook de hoeder van vele eenden. Zijn eenden zorgen er o.a. voor dat biologische wijnbouw hier prima mogelijk is aangezien ze allerlei ongewenst onkruid en ongedierte lekker wegknabbelen. De Pekin Red wijn is ondertussen puur genot! De wijn geeft zich gul. Diepdonkere kleur. Een verleidelijke neus van peper, gedroogde kruiden en cassis-aroma’s. Hij heeft een medium body in de mond met sappige smaken van kersen, pruimen en frambozen. Prima zuurgraad en soepel geïntegreerde tannines voor de nodige spanning op het eind. Lekker bij die braai!

Bezorging vanaf € 75,= gratis. Als het product op voorraad is, heeft u het binnen 2 werkdagen in huis.

Omschrijving

Avondale Jonty’s Ducks Pekin Red

“Jonty” is hier Jonathan Grieve. Hij is de wijnmaker op Avondale maar ook de hoeder van vele eenden. Zijn eenden zorgen er o.a. voor dat biologische wijnbouw hier prima mogelijk is aangezien ze allerlei ongewenst onkruid en ongedierte lekker wegknabbelen. De Pekin Red wijn is ondertussen puur genot! De wijn geeft zich gul. Diepdonkere kleur. Een verleidelijke neus van peper, gedroogde kruiden en cassis-aroma’s. Hij heeft een medium body in de mond met sappige smaken van kersen, pruimen en frambozen. Prima zuurgraad en soepel geïntegreerde tannines voor de nodige spanning op het eind. Dit is me er eendje; lekker bij die braai!

Producent | Avondale
Wijnmaker | Jonathan Grieve
Herkomst | Paarl – Zuid-Afrika
Druivensoort | syrah, malbec, cabernet sauvignon

Wijngaard specificaties

Avondale is één van de oudste wijnhuizen in Paarl. Wijnmaker Jonathan Grieve maakt wijnen met behulp van de natuurlijke eco-systemen. Het water van de Drakensteinse bergwatervallen stroomt naar beneden over de wijngaarden en de eeuwenoude rivierbedding, waar de wijnmakerij en wijnkelders over- en omheen zijn gebouwd. In de hete zomerzon zorgt dit water voor natuurlijke afkoeling van de druiven.

Wijnbereiding 

De druiven worden allemaal met de hand geplukt en worden vervolgens in de wijnmakerij ontsteeld, geplet en daarna volgt een vergisting in gesloten roestvrijstalen tanks. Malolactische fermentatie en rijping vind plaats in kleine gebruikte Franse eikenhouten vaten. De wijn wordt daarna 12-14 maanden gerijpt in eikenhouten vaten van 225 liter.

Proefnotities

Kleur: donkerrood
Geur: kers, pruim, zwarte bes, zoethout met een vleugje chocolade en koffie
Smaak: gul en kruidig, met rijp fruit en soepele tannines

Drinkadvies 

Heerlijk bij lamsvlees of steak van de Braai, maar ook heerlijk als glas bij vuurkorf of open haard.
Serveertemperatuur: 16-18ºC

Aanvullende informatie

Gewicht 1 kg
Druif

syrah, malbec, cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot, petit verdot

Jaar

2020

Alcoholpercentage

14 %

Gebied

Paarl

Wijn-Spijs:

, , ,

Wijntype

,

Prijs

Land

Smaakprofiel:

Kleur