Codorniu Cava Anna Brut Blanc de Blancs
Vanaf € 14,95
Met Anna de Codorníu Blanc de Blancs Reserve is elke gelegenheid een toost waard! Anna de Codorníu kwam voor het eerst op de markt in 1984 en is sindsdien synoniem geworden voor elegante Cava’s in zijn puurste vorm. Ondertussen dan ook terecht de bestverkochte cava in Spanje.
Anna de Codorníu Blanc de Blancs Reserve heeft de traditionele blend van Parellada, Macabeo en Xarello maar is verrijkt met een forse lik Chardonnay. Samen met een rijpingsperiode op zijn lie van meer dan 15 maanden zorgt dit voor een mooie complexiteit in het glas.
Omschrijving
Codorniu Cava Anna Brut Blanc de Blancs
Met Anna de Codorníu Blanc de Blancs Reserve is elke gelegenheid een toost waard! Anna de Codorníu kwam voor het eerst op de markt in 1984 en is sindsdien synoniem geworden voor elegante Cava’s in zijn puurste vorm. Ondertussen dan ook terecht de bestverkochte cava in Spanje.
Anna de Codorníu Blanc de Blancs heeft de traditionele blend van Parellada, Macabeo en Xarello maar is verrijkt met een forse lik Chardonnay. Samen met een rijpingsperiode op zijn lie van meer dan 15 maanden zorgt dit voor een mooie complexiteit in het glas.
Producent | Codorniu
Wijnmaker | Bruno Colomer
Herkomst | Penedes – Spanje
Druivensoort | xarel-lo, macabeo, parellada en chardonnay
Wijnhuis specificaties
Codorniu is een Spaans familiebedrijf en één van de grootste cava producenten ter wereld. Het wijnhuis heeft een rijke historie die teruggrijpt naar het jaar 1551 waarin Jaume Codorniu stond geregistreerd als eigenaar van wijnvaten en persen. In de 19e eeuw werd begonnen met het produceren van de Spaanse champagne, Cava, waarna Codorniu in 1897 Spaans hofleverancier werd. Codorníu is de oudste producent van wijn en cava in Spanje. Ze zijn een symbool van continuïteit, innovatie en trouw aan hun oorsprong.
Wijnbereiding
Anna de Codorniu Brut is het paradepaardje van Codorniu. De oogst vindt plaats midden augustus en wordt altijd ‘s nachts uitgevoerd om de druiven zo vers mogelijk te houden. Op deze manier behouden de druiven hun aroma’s en kunnen oxidaties of spontane gisting worden vermeden.
Na de persing voegen ze vervolgens geselecteerde gist en de mostfermenten toe bij een temperatuur tussen de vijftien en zeventien graden. Zodra het fermentatieproces is voltooid en de wijnen zijn gestabiliseerd, vindt er blending plaats en wordt de resulterende wijn samen met de liquer de tirage (een mengsel van suiker en gist) gebotteld.
De flessen worden opgeslagen in een ondergrondse kelder (bij een constante temperatuur van zeventien graden), waar een tweede gisting plaatsvindt gevolgd door een periode van veroudering in contact met de gistcellen. In totaal brengt de wijn ten minste vijftien maanden op de droesem door.
Proefnotities
Kleur: lichtgeel met groene reflecties met fijne bubbels
Geur: indrukken van citrus, tropisch fruit maar ook hinten van toast en brioche
Smaak: volle rijke smaak met een goede balans en een aangename afdronk
Drinkadvies
Een feestelijk aperitief of uitstekende begeleider van gesauteerde groentes, tapas en gepocheerde visgerechten of gegrilde vleesgerechten.
Serveertemperatuur: 8 – 10 °C
Aanvullende informatie
Gewicht | 1 kg |
---|---|
Druif | xarel-lo, parellada, macabeo, chardonnay |
Jaar | nvt |
Alcoholpercentage | 11,5 % |
Gebied | Penedes |
Wijn-Spijs: | |
Wijntype | |
Land | |
Prijs | |
Smaakprofiel: | |
Kleur |